Anniversary

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, June 22, 2011

:: jgn le puji..malu (^^,)~ ::

salam..

cet! syg puji ke..perli~ huh..

*situasi:dye odw blik umah,bru lps lpk ngn mmbe.

msj.

kumbang : ayg
bunge : ye syg

kumbang : ayg pening.
bunge : hehe..ayg ta pening pun, syg tu yg pening..mam ubat,basuh kaki..then tdo keyh..
*da smpai umah kut.
kumbang : nanook..nak ngn ayg :'(
bunge : tak elok lah, kan pening..chye fon tu lgi buat pening nnt..

kumbang : eemmmmmm :'(
bunge : ok2..kite msj smpai syg tdo keyh..

kumbang : ok,muahh2..tdi ayg nmpk cntik.
*huh statement!
bunge : mmuahh..hahaha..tak de makne nye..

kumbang : eyee yunk..cntik ..ikhlas dri hati seorng kkasih.
*OMG!ckup2..
bunge : biase je.. ^^, maceh..

 
hmmm..syg perli kite ke? adeehhh... kite ta cntik pun.. (dlm hati)
slack ngn tshirt je tdi..blum pkai gaun lgi.. harharhar!!gelak jahat.

Tuesday, June 21, 2011

:: 8 pekara perempuan lebih suka difahami secara tersirat ::

salam..

selamat pagi..hehe,, awal2 lgi dah update.. act,phia bngun awal hari ni..*dgn bangganya :)
haha..mcm phia je bngun awal..so,dpt lah dgr radio pgi tdi.. RIUH PAGI ERA !! haa..phia suke topik pagi nih.. pak nil cdgkn..tubuh kan kelab taat pasangan ! gud gud !! then open lah syarat2 nye pde public..mcm2 lah org cdng kan..ahaahaa..ade abg tu..dye cdg,setiap pasangn..mesti pakai inai..cm org kawen tu..so..org tauu lar yg dye dah berpunye..hehe..bgus jugak tu kan..terang2 dah ade bukti..tak leh tipu2 dah.. hehe :)
.
.
.

btw..yg phia nk shared psl ni lar..khas utk kaum adam lah kan :) phia nk bg tau beberapa perkara yg prmpuan lbih suka difahami secara tersirat...( kira prmpuan ta yh ckp lar,lelaki kne phm2 sndiri )


  •  wanita suka meluahkan isi hati nya melalui muzik, puisi, lukisan, dan tulisan ..
  • jika kamu tidak suka dgn gadis yg suka kan kmu setengah mati, tolak cintanya dgn lembut..jgn berkasar..sbb ada satu semangat dlm diri wanita yg kmu tak akn tahu bila dia dah buat kptusan, dia akn lakukan apa saja..
  • bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita..
  • sekuntum senyuman memberikan beribu erti, so..jgn nk senyum sembarangan :)
  • jangan mengagak apa yg dia rasakan..lebih baik tanya sendiri..
  •  teman baik dia sahaja yang tahu ap yg dia rasa dan lalui..( cube lah tnye shbat psngn..tp!!jgn curng dgn sahabat dia pulak! )
  • semua wanita mahukan lelaki mencintainya sepenuh hati :)
  •  jgn sesekali ckp dia langsung tak b'guna..
sekian..

:: no title ::

Tuluskah hatimu mencintai aku ??
Bila aku pernah menyakiti hatimu..

Jangan pernah tinggalkan cintaku..

maafkan aku..
*korang akan maafkan die ke walaupun die pnah luka kan hati korng?*



Monday, June 20, 2011

:: kantoi sudah!! ::



salam..
KANTOI!!
kantoi!!
KANTOOOOOOI!!!!

mlm ini..kite dlm segmen KANTOI!
ahaahaa..terkantoi pulak adik phiya sorng ni..
alahai..kesian nye..tu lah..degil..nak pegi jugak..ta pasal2 bale menimpe..
bisyik je yer...ta cterpun..surat tu pun dah bakar ye...
kalu lah ta dpt blik moto tu..mmg nahas lar kmu aritu alon..
nak tau mne sis kmu ni leh tau... blog kmu lar.. ahaahaa...


ahaahaa...so..belajar lah dri kesilapan ye..dgr lar sikit ckp org tue2 nih..hehe..
yg penting kau slmt balik..mak dah risau mse kau kol tu..hey..budak zmn skrg..
ok..
bai...

:: never leave you ::

salam..
entry ni juz for u syg..
hmm..dugaan..
'
'
'
dugaan
'
'
'
dugaan
hmm..sampai biler...
penat ? mengeluh ? rungsing ? bosan ?
ah!! nver mind..
i love u !! 
sy syg awak..spnuh hati sy...


Sunday, June 12, 2011

:: botani to hot spring ::

salam..
yeah!penat sbnr nye..tp nk update jgk.. haiish~ nk tauu tak phia g mne ptg smlm...
haaaaaaa.... guess lar! :) ahaa..ptg smlm... phia g epo.. dgn farissa n olen ! ktorng g botani ecopark :)
best pulak..sbb ramai org kt situ ptg smlm..sbb ari ahd kan..phia mmg sllu g..tp kali ni lain.. 
sbb bwk kwn phia 2 org tuh :) 
sllu g ngn kumbang phia ihiihii.. tp dye ade jugak tdi.. jdi potograper ktorng ! tenkiuu syg! jasa mu
dikenang.. i love u lah !!
ktorng lpk tpi tasik buatan tu.. tgk org bg ikan mkn roti.. usha org main layang2.. jogging.. dating.. yg main 
helikopter pun ade ! tp taik pun heli dye.. asip jatuh je.. ehehee..
then ktorng jln2.. si kumbang pun snap2 lar pic ktorng.. huh! i love u again syg ! ahaahaa :)


 * act pic ade lgi.. tp kt fb kumbang phia  :)  kt hot spring ad pic..tp pakai fon je snap.. so, nmpk lmpu je :) *
da penat jln2.. bdk kecik ( OLEN ) da bising2 ckp lpar..heyy.. ktrg g lar mkn.. kt..ape ntah lar nme kdai tu..
ta reti phia nme bace signboard dye.. smbung2 ayt nye..tulih arab kut! ahaahaa..
da knyng sume..tbe2 kumbang phia ni bkk cter politik lah! heee.. i tak suke lah syg.. tp.. ta pe.. i dgr je~
hehe..telinge i mmg utk sgr u cter2 kan syg :) suke2.. hehe..*gedik je kau phia!
lagi skali i love u utk kumbang sy ! sbb dye blnje mkn hehe..
tup..
tup..
da kul 8.. ta decide lgi nih nk g mne.. lost world or jj..
hmm.. klau ikut plan.. nk g lost world.. tp, cyg phia yg 2 org nih.. nk tgk wyg..
hmmm....
so phia lar decide! coz im driver :)  ktrg g lost world of tambun hot spring !!
lgi pun dorng mmg bwk bju salin..da pesan awl2 :) so.. ta de mslh kan.. ahaahaa.. 
ok cter mndi mnde ta yah cter :)
sa abes mndi..bdn pun da penat :( hmmmm...sa nk drive nih.. phia jugak lah.. coz phia je ade lesen :) *lesen penuh ok :)
penamat cerita.. ktorng pulang lah ke kuala kangsar bandar diraja  :)
daaa..

ps :
saye syg kumbang saye :) farissa azreen and nur sarina *olen kwn baik saye :)



Thursday, June 9, 2011

Make Your Own Style Contest !!! ahaahaahaa!!

salam..
ahaahaahaa...tak pasal2 mlm ni ade due entri phia buat..adooii..phia duk gelak sgt nih..
sbb..ade kwn phia..msuk contest! MAKE YOUR OWN STYLE CONTEST!!!
hawtshawl!!
ahaahaa..agak pelik lar jgak..dye bkn nye cm tu.. ta penah lak dye join contest ape2.. nk suh msuk sukaneka pun susah kt sek dlu.. da lar die tu jenis senyap jer.. negor org pun jarang...ahaahaa... tbe2.. phia on9 tdi.. tgk link tu.. then suh like pulak! klik lar kan! ahaahaahaaa pic dye yg kua...
semangat pulak phia nk like pic dye.. siap bg link tu kt kwn2 lagi.. haa..
kt sini.. phia nk mintak korng like pic dye tu taw.. mane tauu ade rezeki kan.. :) 
tp korng kne like page tu dlu taw..

 
nk like korng klik ni >farissa azreen join contest !

ps :
jgn lupe taw :) tolong menolong amalan mulia heheehee..

:: E COLI ::

salam..
ahaahaa..ade yg slh bace tjuk entri tu..bace elok2 lar wey..
ni citer psal bakteria e coli tuu.. yg heboh kate ade kt sayur skrg nih..
haish.. meh2.. kite kaji skit.. ape sbnr nye bakeria ni punye keje..
hihiii.. 

ni lar rupe nye kuman tu klo tgk gune teropong tu..ahaahaa..

details :

act,bakteria E. coli ni boleh msuk kt dlm mknn korg contoh daging lembu dan sayur sayuran..
E coli : Escherichia coli (istilah perubatan)

bakteria ni mmg da ade pun dlm bdn kite sbnr nye..die membantu tubuh kite memecahkan dan mencerna mknn..tp,ade lar due tige ekor  " strain "  dari E coli boleh mendapat kan dari usus ke dlm darah.
penyakit nih di sebut LANGKA boleh menyebabkan jangkitan yg serius.

bakteria ni juge boleh mnybbkn severe cramps dan diarrhea. 
penyebab utama bagi bloody diarrhea

punca E coli :
  • makan daging lembu matang
  • minuman tercemar
  • minum susu tidak dipasteurisasi (susu mentah)
  • bekerja dgn ternakan

gejala dan tanda korang telah dijangkiti bakteria ni :

1'st abdomal cramps yg TERUK secara tiba2!lps due tige jam watery diarrea pulak..dan mnybbkn tubuh khlngn cairan dan elektrolit (dehidrasi) korng akk rase sakit dan lelah..
.
.
.
keesokan harinya~
diarrhea tdi akn b'tukar ke BERAK BERDARAH  pulak.. esh2.. sekse btul klo tekene pnyakit nih..
sbb usus korang dah luke,bakteria tu dah gigit2 usus korng.. heee..takut nye...
berak berdarah nih blnjutan slme 2 - 5 hari tau! heee.. lalu ke..nk berak pun ta sanggup ase nye..
ade jgk yg akn kne demam dan muntah2..

 hihii..gambar hiasan :) ade tak nk bg meouw comel cm nih kt phia :)

klo korng ade alami gejale2 kt atas ni.. pegi lar jumpe dokter ye..jgn jmpe bomoh pulak!
haish..tbe2 lak korng pk gejale tu buatan org..bkn2 je korng nih.. mnta jauh kan lar bnde cm tu keyh..
hehe.. tbe2 je phia nih masuk cter khurafat nih.. selingan je..

ps:
ni pndpt phia lar..kan mat saleh ckpjgn mkn syur buat mse skrg nih.. ceyt! asal pulak..depe tu..kne pnykit nih sbb mkn syur tu mentah2!! cm kite kan masak dlu..mati lar kuman nye.. yg ulam2 tu..kite da basuh.. ta kan ta bsuh kut.. EeeuuuWww! then one more thing! kite kan bace bismillah.. bace doa sblm mkn.. insyallh ta kan dpt pnyakit.. :)

Saturday, June 4, 2011

:: penghinaan t'hadap islam ::

salam..

entry ni khas utk mereka yg giler sgt main game! marah betul phia lps tahu psal bende nih..
mcm2 care org kafir buat,,utk sesat kan kite..skrg nih,dorg buat pulak game yg mcm haram J nih!
huh !! game yg menghina kaabah tempat suci bg ummat islam..



.
act,phia bace psl bnde nih kt wordpress !!
korng klik je kt situ utk tgk list game yg tak sepatut nye korng main..
ade bukti jugak kt situ..nih bukan rekaan ! 
byk sgt info dlm tu..jenuh lar nk cter blik kt korg..nk copy pastetak best lar kan :)
kebanyakkanye org lelaki lah main game2 tu..org dlm fmly phia pun ad jugak yg main game tu dlu..
trus phia tnye dye tdii..ade main lagi tak game seT** nih..haa.. naseb baik dye ta main dah..
korng sebar kan lah yer..mesti ramai lgi org ta tauu psl nih..
org2 kafir dah buat secara halus nk pesongkan akidah org2 islam..
...

ps :
lps nih..korng main lah game yg bese2 je yer.. game plants vs zombie.. mybakery,,angry birds.. haha!!
jgn main lagi game yg ade unsur2 mistik..ngn alam2 karut tuh ok!

Thursday, June 2, 2011

:: video kenangan sap'koner! ::

salam..
ni video dari hasil kerja tangan salah seorang dari kami the sap'koner :)
credit for kurc aus!

kenangan nih..dari sem 1..syg korang wey..
leh nanges klo igt semua nya dlu..

ps : sblm nk play video nih..tlg pause music player tu yer..jgn nk wat terok lak dgr 2 2 skali..hehe :)

video


wlpun ta de pic ak..ta pe wey..ak maaf kan..bese ler..sume org wat silap kan..
NAME ak ade gak tu..kire ok lah.. :)

special for :

:: pika :: piena :: myra :: bibuL :: aus :: mok :: namy ::


Wednesday, June 1, 2011

::tips utk kekal bahagia hingga ke anak cucu::

salam..

mlm nih..tbe2 rase nk update blog lak..
tak ngntk..sbb da byk sgt tdo nih..tgh cuti kan..
hargai lah hari cuti anda!
haha..

phia nak share ngn korng tips utk kekal kan hubungan korng dgn punye " Syg, By, Papa, ayg, mama, baby, hunny " and whatever~
act tips nih ade utk hubungn kiter dgn spe2 pun boleh...SYG SUME ORG..
tp!! jgn lar pasang byk2 pulak..haish~ NO,nO,No..jgn wt cm tuu..
tak baik tau..kne lar jjur..setia pada yg 1..
mcm phia :) *haha..puji diri lak :: tp btuL lar..phia tak curang tau, syg kumbang phia sorng tu je =)

cinta yang datang secara semula jadi adalah yang terbaik..
maksud nye..cinta yang tak dipakse,or dpngaruh olh sape2 n harte bende..



tips 1 :
3 perkataan yg korng WAJIB ucap setiap hari.. I LOVE YOU.. tak sakit tekak pun nk ucap ni kan..
kalau segan nk sebut, korng msj pun buleh.. tak kire lar mne2 pihak pun nk ckp. .nk ckp skali pun buleh.. serasi lah tu..hehe..


tips 2 :
jangan sesekali bandingkan pasangan dgn org lain.ni penting nih.. *pantang btul phia kalo ade org yg mcm nih..korng jgn lar nk bandingkan psngn korng dgn org lain.. TERIMA PASANGAN SEADANYA.. semua org ade kkurngn & klbhn msing2.. jgn cari yg terlalu sempurna..


tips 3 : 
lakukan yang terbaik.. fikir kan yg tbaik utk kamu dan si dia.. jgn ter lalu pentingkan dri sndiri.. tp jgn paksa diri buat hanya utk mngmbil hati si dia,tp diri sndiri tak ikhlas.. hipokrit namenye tuu.. kalau si dia tahu, msti dia t'singgung.. sbb semua nya tak jjur dan tak ikhlas..

tips 4 :
luahkan apa yang kamu rasa.. sikap berterus terang.. jgn sesekali sembunyikan apa yg korng rasa,, boleh stress!
klau korng stress.. nnt msti ade gadoh2.. salah sangke,la ape lar.. so, elak kan..mmg lah adat becinte mst ade gadoh kan.. tp, larat ke.. asip nk gadoh jer... hidup ni ade masam manis nye.. =) baru lah mencabar skit..


tips 5 :
sentiasa igtkan diri utk setia.. ini penting utk korng yang b'cinte jarak jao. .cinte utare selatan..haha..dlm pkiran korng tuu jgn lar ade yg -ve je..hey.. *contoh : "Ah mesti dia ada lelaki / perempuan lain kat sane, sia-sia je aku setia"  haaa....ta mo lah cm nih.. masing2 kne jjur lah, tp.. kalau korng dah tauu pasangn tu mmg player.. phia no komen lar ye.. LU PIKIR LAR SENDIRI *nabil cakap  =)


tips 6 :
berikan kejutan pada pasangn. buat lah suprise utk pasangn korng, yg mmbuat kan pasangn korng happy.. terharu.. kire cm kejutan yg bermakna lah :) tp, hati2.. make sure suprise tu tak melampau.. mane lar tauu dlm diam pasangn korng sbnr nye ade skit jntung. .haish~ korng pulak yg dpt suprise nnt..ta psl2 single.. hehehe..


tips 7 : 
korang pikir lah lagi yer  =)


ok..cukup ler 6 je kan..phia bukan nye dokter or pakar cinte.. cume nk share je ap yg phia tau.. skdar mngisi mase yg phia ta tauu nk buat ap mlm2 bute nih.. :) tp,korng sume kne igt.. jgn lah asip pk cinte yg kat dunie ni je.. akhirat sane akan dtg jgk.. seimbangkan lah ok.. semua yg t'jdi itu ketentuan nye.. klau tak diizinknnya.. tak jmpe jgk korng dgn pasangan korng tu kan ..

ps :
utk adik2 yang tgh sek lgi tuuu.. tak yah ler..nk cintun2 ni sgt.. tak nmpk lgi mse dpn tuu.. mcm2 kes dah skrg nih.. berigt lah yer.. sek dlu,bgga kan ibu bapa dgn kjyaan korng ok..

sampai disini saje~
daaaa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...